• Türkçe
  • İngilizce
  • İtalyanca

Picci


Picci

Siena Bölgesi'nin özel makarnası "Picci" yemeye gidiyoruz. Gittiğimiz restoran tipik bir halk mutfağı. Çok yüksek tavanları, sanki burasının eskiden bir hamam olduğunu düşündürüyor. Masamıza gelen "Crostini" diye adlandırılan, çeşitli pateler sürülen tadımlık kızarmış ekmekleri yerken, geniş ve derin tabaklara sığmayan makarnalar masaların arasından servis ediliyor. Birazdan bizim kabına sığmayan porcini mantarlı Piccilerimiz geldi. İkinci servis domatesli Picci’ydi. Tadına doyum olmuyordu. Tabaklarımız boşaldığında bize servis yapan ve çok uzun yıllar bu restoranda çalıştığını düşündüğüm bayan garson ile uzaktan göz göze geldiyoruz. Aradan çok fazla zaman geçmeden yine kabına sığmayan domatesli Picci ile tonton teyze diyebileceğimiz garsonumuz masamızı şenlendiriyor. Koyun sütünden yapılmış yöresel peynirlere pek yer kalmasa da, peynirler o kadar güzeldi ki, şarap eşliğinde onlara yer açmak zorunda kalıyoruz. Tatlı olarak da Cantucci denilen, bademli sert bisküvileri tatlı şaraba (Vino Santo) batırarak keyifle yiyoruz. Neyseki öğle yemeği olduğu için sindirmek için önümüzde uzun bir süre var...